معاون اول رئیس جمهور در جلسه روسای کمیته های تخصصی ستاد ملی کرونا گفت: باید آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا برای کنترل و مقابله با سویه جدید اُمیکرون با جدیت و فوریت در سراسر کشور اعمال شود.
یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه در حال حاضر باید به سرعت در جای جای کشور خوشههای ابتلا به اُمیکرون را تشخیص دهیم، گفت: اگر اکنون هم کنترل و مدیریت را آغاز کنیم، باز طی دو تا چهار هفته آینده افزایش بستری و مرگومیر را خواهیم دید. با این حال میتوانیم این افزایش را کمرنگتر کرده و ارتفاع قله اپیدمی را کاهش دهیم.
نکتهای که در اومیکرون بیش از هر چیزی جلبتوجه میکند، تعداد جالبتوجه جهشهای آن است. این سویه در مقایسه با ویروس اصلی کرونا که در ووهان چین پیدا شده بود، بیش از ۵۰ جهش دارد.
دانمارک روز سه شنبه به اولین کشور اتحادیه اروپا تبدیل شد که همه محدودیت های کرونایی را به رغم آمار بی سابقه مبتلایان لغو کرد. این کشور به نرخ بالای واکسیناسیون برای غلبه بر سویه ضعیف تر اومیکرون متکی است.
رئیس بیمارستان سینا تهران، ضمن تشریح وضعیت مراجعات فعلی کرونا به این بیمارستان، از ایجاد زمینه لازم برای مدیریت شرایط بیماری در روزهای آتی خبر داد و گفت: به نظر میرسد که طی یک یا دو ماه آینده مجددا گرفتار پیکی وحشتناک از بیماری خواهیم شد.
رئیس مرکز مدیریت بیمارهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص مراقبتهای ویژه بیماران مبتلا به اومیکرون، افزود: این افراد حتماً باید در منزل بمانند و حداقل ۵ روز قرنطینه شوند.
یک اپیدمیولوژیست با تاکید بر لزوم ایجاد تیمهای واکنش سریع برای مقابله با کانونهای اُمیکرونی در کشور، گفت: مطمئنا طی دو تا چهار هفته آینده فراوانی بستری و مرگ ناشی از اُمیکرون در کشور افزایش مییابد. بنابراین باید حتما آمادگی کافی داشته باشیم.
عضو کمیته علمی کشوری کووید19 گفت: بسیاری از جوانان به واسطه جوانی فکر میکنن امیکرون کاری به آنها ندارد و یا میگویند بیماری سبک است و مبتلا و حالشان خوب میشود، اما نمیدانند که در برخی مطالعات ۵۰ درصد این بیماران از بیماری خود اطلاع ندارند. حقیقتا باید بگویم سن ابتلا به امیکرون ۱۸ تا ۳۵ سال است و این بیماری، بیماری جوانها است.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن اشاره به وضعیت این بیماری در کشور، در عین حال درباره تستهای تشخیصی این سویه تاکید کرد: منفی کاذب در تستهای تشخیصی کرونا با سویه امیکرون حدود ۵۰ درصد است؛ به همین دلیل ما میگوییم همه بیمارانی که علائم سرماخوردگی دارند مبتلا به امیکرون هستند؛ مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
دوباره موج بیماری و یک پیک دیگر با افزایش۲برابری آمار ابتلا و ۲.۵برابری مراجعات سرپایی؛ اما این بار بی سر و صداتر از همیشه. بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت به استناد همین آمارها، از آغاز رسمی پیک ششم خبر داد.
دو شرکت دارویی فایزر و بیو.ان.تک در بیانیهای اعلام کردند که ثبت نام برای انجام آزمایش بالینی با هدف تولید واکسن مخصوصی علیه سویه امیکرون ویروس کرونا را آغاز کردهاند.